Äntligen sommar och semester

22.06.2022

Sitter åter på ett tåg på väg hemåt till Luleå och den här gången går resan från Örnsköldsvik och Umeå. Har för någon timma sedan genomfört en interaktiv föreläsning om hjärnan och kommunikation. Det är också sista uppdraget innan min semester som börjar i morgon. Har passat på att fixa fakturor och annan administration här på tåget så att morgondagen blir helt fri från arbetsrelaterade uppgifter. Perfekt att göra under tågresor som det har blivit en hel del av det senaste året. För att inte tala om antalet hotell, hotellnätter och konferensanläggningar.

När jag blickar bakåt i backspegeln ser jag en intensiv och rolig höst, vinter och vår. Många fina möten med både nya och tidigare kunder, det värmer så gott i hjärtat att det är lite svårt att sätta ord på. Majoriteten av mina kunder har jag haft äran att samarbeta med under långa perioder exempelvis mellan ett till tre år och då med olika uppdrag. Varje uppdrag är skräddarsydda utifrån aktuella behov nu och framåt. Det är i dessa möten och samarbeten det händer, det är där kraften och magin finns.

Att få möjligheten att bidra till andras utveckling och växande är stort och jag är mäkta stolt över det som sker, upplevelser och berättelser som deltagare delar med sig av. Deltagarna smittar sig själv, varandra och andra likt ringar på vattnet. När det sker gör vi varandra ändå bättre och tillsammans blir vi ändå starkare och betydligt större än oss själv. I förlängningen påverkas även samhället och hela kulturen. Det är både fint och stort.

Deltagarnas berättelser är ett kvitto på att förändring har skett och pågår, även om det i många fall är både utmanande och stimulerande på samma gång. För att lyckas med utveckling krävs, förutom konkreta planer, uppföljning och mål, beslutsamhet, vilja, uthållighet och upprepat "görande", om och om igen. Det är ansträngande och inte alltid så njutbart. Belöningen är alla effekter och resultat som kommer olika snabbt under resans gång.

När jag blickar framåt ser jag arbetsmässigt en spännande och intensiv höst/vinter som till stor del redan är uppbokad med olika uppdrag. Några månader är fullbokade medan det finns kvar lite utrymme i andra. Ett uppdrag är redan bokat näst år 2023, hur kul är inte det. Känner mig glad och så tacksam över det. I början av hösten kommer jag att presentera lite nyheter om olika och nya insatser, så håll ögon och öron öppna.

Jag önskar dig en fin semester och sommar. Var snäll och omtänksam med andra och dig själv. Ta dig tid för reflektion och våga titta inåt, utåt, bakåt och framåt. Prata om det med nära och kära och var öppen för och nyfikna på varandras berättelser. Varför inte utgå från frågorna nedan:

  • Vad har jag lärt mig om mig själv och andra hittills i år
  • Vad är jag stolt och nöjd över
  • Vad gör mig glad
  • Vad har varit utmanande och hur har jag hanterat det
  • Vad vill jag fortsätta göra
  • Vad vill jag sluta med eller göra istället
  • Vad eller vart vill jag framöver
  • Vad vill och behöver jag utveckla

Det är tre timmar kvar på resan innan jag är hemma igen. Knoppen och kroppen är fylld av tacksamhet, glädje, nöjdhet och stolthet. Det känns varmt och kärleksfullt. Kan också avslöja att jag sovit med Peter Forsberg, "Foppa" i natt.......alltså med en bild på honom på hotellrummets vägg. Det har inget med mina känslor att göra, bör tilläggas. Skämt och sido, innan jag lämnade dagens konferensanläggning fick jag däremot träffa och prata med honom en kort stund. En hyffsat bra avslutning, eller hur?

Njut av ledighet och var rädd om dig och varandra.