Dags för sommar och semester!

17.06.2019

Nu är det dags för en efterlängtad sommar och semester efter en fantastisk första halvlek det här året. För min del spenderas ledigheten till stor del i Spanien tillsammans med familjen, där vi hyrt ett mysigt hus i ett antal veckor. Bilden är tagen från dagens walk and talk och på vägen mot en nationalpark strax utanför Torre de la Horadada. Underbart vackert med havets dragningskraft, ljudet av vågor, doften av tång och sanden mellan tårna.

En fylld agenda har ersatts av NU:et där spontana planeringar görs utifrån dagsform, lust, nyfikenhet samt behov. Den största dagliga frågan är, vad ska vi äta och laga för mat i dag? Hela familjen dressar ner och går omkring i badkläder, shorts, linne och sandaler. Jag tror att jag, den här gången, slagit personligt rekord i minimal packning. Ja, jag erkänner, det har blivit en tävling att enbart ta med det som behövs. När jag hängde upp mina kläder i garderoben, blev jag orolig över att jag tagit med för lite, det måste jag erkänna.

Jag vill önskar dig en riktigt härlig sommar och ledighet. Ladda batterierna på bästa och smartaste sätt så att du får den återhämtning och paus som du behöver. Njut av NU:et så mycket du kan och av allt som får dig att må gott, både nu och framåt. Morgondagen och framtiden vet vi alldeles för lite om, så ta vara på den tid du har. Umgås med nära och kära och var rädda om varandra. Berätta vad du känner för dem och visa det så ofta du kan. Ta vara på chansen att ge varandra långa kramar, gärna längre än 20 sekunder. Det ger goda hälsoeffekter. Så kramas så mycket du kan, det får dig och andra att må gott.

Har du svårt att släppa arbetet under din ledighet, hittar du tips på hur du kan göra i ett av mina tidigare blogginlägg "Är du ledig under semestern?". Hoppas att de kan hjälpa dig.

Under min ledighet pausar jag bloggandet fram till vecka 30.

Jag avslutar dagens blogg med texten till låten "Vågorna" med Sabina Ddumba, som jag tycker lyfter fram en skön sommarkänsla. Önskar dig en riktigt härlig ledighet. Sätt på låten på hög volym och sjung med...........Med solen i ryggen och vinden i mitt hår. För mina steg mig ner till stranden och för en stund känns det lätt att andas. Vi snackar för länge, tiden försvinner, går för fort. Natt blir till gryning, trots regnet i juni. Ekar vårt skratt högre än alla sorger. Vågorna gungar mig. Under bar himmel seglar jag. Händer som gungar mig. Jag har hela världen under mig snart. Vågorna gungar mig mot det lugn jag vill ha.....