Från ledighet till arbete i snigelfart……

02.08.2020

Sitter i soffan med ett hjärta som ler, när jag skriver dessa rader. Vi har precis kommit hem från en fin båttur till vackra Skvalpen i Luleå. En av Luleås och Norrbottens vackraste platser, som du kan besöka från första augusti. Innan det, häckar en mängd olika fåglar på ön, som de har helt för sig själva. Vi var där även i går på premiären, tillsammans med ungefär 180 andra båtar och mängder av besökare. Trots det finns det gott om plats för alla. I dag var vädret bättre med klar himmel, strålande sol, vindstilla där vi ankrade båten, endast 8 båtar och en vattenskoter. Öns magi och storhet växer i takt med färre besökare, enligt mig. En av dagens båtägare skulle stanna över natten, så härligt, ensam med hela ön, långt ut i skärgården, det är magi.

Mitt leende hjärta speglar även den semester och sommar som vi spenderat på hemmaplan. Batteriet har fyllts på med underbar tid tillsammans, pyssel hemma, sköna promenader och många besök på favoritplatser i Luleås vackra skärgård. Havet och en del platser är rena kraft- och energikällor för min del. Där kan jag stanna länge, bara vara och andas. Det känns nästan som att bli ett med något mycket större, där jag själv har en liten roll. Enorm frihet, kärlek, öppenhet eller att komma hem, kanske bäst beskriver min känsla. Jag blir aldrig mätt, snarare tvärtom. Känner du igen dig?

Dagens blogginlägg blir kickstarten på min arbetsvecka som börjar i morgon. Det känns både overkligt och härligt, att det nu är dags att växla från ledighet till arbete. Jag startar första veckan med förberedelser inför olika och kommande ledarskapsutbildningar samt andra idéer som växt fram under ledigheten. Hur kul som helst. Jag har bestämt mig för att börja i en lugnt och behaglig takt så att semesterkänslan får sitta kvar så länge som möjligt, för att sedan lagras i minnesbanken, redo att plockas fram om och när jag behöver det framöver. Det blir helt enkelt en start i snigelfart, som också är en hastighet. Jag vet av erfarenhet att övergången tenderar att gå fort, för fort, ändå. Hur hanterar du övergången mellan ledighet och arbete? Vad fungerar bäst för dig?

Nu ska jag återvända till min sköna semesterkänsla innan första arbetsveckan kickar igång i snigelfart i morgon.