Just do it!

15.04.2019

Att leda sig själv kan vara en riktig utmaning, särskilt i de fall där rätt mycket tid går till att prata om vad man borde göra mer eller mindre av, börja eller sluta med, utan att göra någon konkret förändring i vardagen. En del vill börja träna mer, andra vill äta bättre kost, arbeta mindre, minska intaget av godsaker, umgås mer med vänner, få en bättre relation med sin partner, resa mer eller mindre, gå en kurs, börja sjunga......... Ja önskemålen och drömmarna är oändliga.

Vi är också rätt duktiga på att berätta att vi ska börja med förändringen......när sommaren eller vintern kommer, när barnen blivit lite större, efter att allt det där är klart eller när vi har mer tid. Vi badar formligen i förklaringar och bortförklaringar som enbart håller oss kvar i exakt samma läge. För många pågår denna loop av beteenden under många år. Snacket om förändring fungerar mer som en krockkudde som har löst ut och där sitter personen fast i kudden utan förmåga att röra sig åt någon riktning. Trots att vi vet vad vi borde göra i stället, just det, ta tag i saken och komma till skott och GÖRA det! Vad beror det på?

Det som behövs för att komma till skott är ett aktivt och medvetet beslut. Du måste helt enkelt bestämma dig för att genomföra den förändring som är aktuell, hur du ska göra det, när du ska börja, vad du behöver om du behöver något specifikt för att göra det samt varför du ska göra det. Du behöver en konkret plan som du följer och omsätter i praktiken. Det finns ingen genväg, all förändring kräver en viss ansträngning. Det måste du vara beredd på när du ska investera i dig själv. Ditt beslut är det hjärnan behöver. Allt du säger till din hjärna kommer den att göra. Säger du " jag gör det sedan", " det går inte".....ja då blir det ingen verkstad. Säg istället jag gör det nu och kör enligt min plan tills jag nått mitt mål.

Vill du ha en förändring, ta nedan beslut:

  • Nu slutar jag med alla bortförklaringar
  • Nu gör jag en konkret plan och sätter igång!
  • Jag ska fira mina framgångar genom att......

Jag lovar, du kommer att bli så nöjd och stolt över dina ansträngningar hela vägen fram till målet. Bara den upplevelsen är väl värd att fira.

Var rädd om din tid, JUST DO IT!