En skopa tacksamhet

01.10.2018

Idag vill jag dela med mig av vad jag är tacksam och stolt över i livet, något som upptagit mycket av mina tankar och känslor den senaste tiden. Jag har konstaterat att det finns mycket att vara tacksam över och ju mer jag tänker på det, ju mer dyker det upp. Nedan har jag valt ut några delar.

Till att börja med är jag tacksam och stolt över mina nära och kära som är kärleksfulla, modiga, öppna, ärliga, omtänksamma och mycket mer. Jag är också tacksam över att vi ser, är måna om varandra och våra olikheter och likheter samt styrkor och svagheter. Alla får plats, ges plats och tar plats utifrån sina behov och förmågor. Jag är också tacksam över alla fina samtal och möten jag haft och har med dem och goa vänner. Vad fattigt livet vore utan er, tack för att ni finns!

Jag är också tacksam över min historia som sträcker sig från det jag föddes och fram till nu. Livet med allt dess innehåll och mina val och icke val, har format mig till den jag är och vill vara. Livet har lärt mig och fortsätter att lära mig så otroligt mycket. I dag när jag blickar tillbaka är jag tacksam över min uppväxt, även om den innehåller flera smärtsamma minnen och upplevelser. Resan och lärandet har gjort mig stark, så stark att jag också är och vågar vara svag. Det är jag både tacksam och stolt över. Vem skulle jag vara utan min historia, tack för att min historia är just min!

Jag är också tacksam över allt vi tillsammans, fantastiska medarbetare, chefer, fackliga samarbetspartners, ideella föreningar och många fler, lyckats och fortsätter att förändra och utveckla, både under mina år som chef och nu i mitt företagande. Stolthet över er, är bara förnamnet. Rackarns så många vi är som dagligen vill göra skillnad. Jag är så stolt över er, fortsätt ert goda arbete och tack för att ni finns, ni behövs!

Jag har äran att vara huvudtränare till IBK Luleås innebandylag, flickor blå, där även min dotter spelar. Tillsammans är vi fem tränare som hjälps åt och försöker skapa de bästa förutsättningarna för tjejernas utveckling och sammanhållning. Det slår mig efter varje träning, hur fantastiskt roligt det är och vilken glädje som finns i laget. Jag är så tacksam över det, samarbetet, motivationen och den glädje som tjejerna visar när de utvecklas. Jag är också tacksam över föräldrarna som vill barnens bästa och som hjälper till. Det är stort och ärofullt att få vara en del av laget, tack för det och förtroendet!

Jag känner även tacksamhet över små saker i vardagen. Till exempel: vackra färger i träden, ljudet från havet, knirret från mina skor när jag promenerar, vinden som blåser i mitt ansikte, dofterna i naturen och nuet. Livet är fullt av ögonblick, situationer, möten, människor som på ett eller annat sätt ger oss något att vara tacksam över. Ta vara på det och visa din tacksamhet och stolthet. Det får både dig och andra att växa.

Tack för att du tog dig tid för min tacksamhet och tack för att du finns, du är värdefull!